به گزارش دویچه وله، روزنامه فرانکفورتر آلگماینه بر پایه آمار مقدماتی دریافتی از مقامهای مسئول آلمان مینویسد که ماههای تابستان برای شهروندان آلمان به شدت مرگآفرین شده است؛ در حالی که به طور نسبی شمار مرگ و میر در ماههای ژوئیه و اوت کم است و بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به فصل زمستان و زمان شیوع سرماخوردگی میشود.
به گفته اداره فدرال آلمان، در اوت سال گذشته (۲۰۱۸) میزان مرگ و میر به ۱۴/ ۸ درصد از کل سال رسید که از سال ۲۰۰۳ به این طرف سابقه ندارد.
فرانکفورتر آلگماینه مینویسد که کارشناسان شمار فوتیهای ناشی از افزایش دما در این کشور را در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۰هزار نفر اعلام کردهاند.
هنوز تفسیر روشنی درباره این افزایش شدید آماری به دست نیامده ولی بتینا زومر، کارشناس اداره فدرال آمار آلمان میگوید: «این که در اوت سال ۲۰۱۸ نسبت به سالهای دیگر تعداد بیشتری فوت کردهاند میتواند ناشی از گرمای شدید باشد. »
با این همه یورگن کروپ از مؤسسه تحقیقات آب و هوایی پوتسدام به این روزنامه میگوید، نمیتوانیم به طور مستقیم رابطه این دو را اثبات کنیم. به باور او، بر اساس دادههای فعلی هنوز نمیتوان سناریویی فاجعهبار از تلفیق افزایش دمای هوا و شدت مرگ و میر تعریف کرد.
کروپ میگوید، امواج گرما توانسته خطر مرگ در افراد مسن را افزایش دهد اما گرمای شدید به خودی خود به مرگ منجر نشده است.
ولی اندریاس ماتساراکیس از اداره هواشناسی آلمان نظری دیگر دارد و معتقد است: «دادههای موجود میتوانند نشانهای باشند از این که مرگ و میر تابستانی در سالهای اخیر افزایش یافته است. »
او ادامه میدهد: «دورههای گرما طولانیتر و شدیدتر میشود و این میتواند ناشی از تغییرات آب و هوایی باشد. »
این کارشناس اداره هواشناسی آلمان در عین حال میگوید، با این همه هنوز دادهها به اندازهای نیست که بتوان نظری قطعی در این باره داد.
- سالمندان و بیماران، دو گروه پرخطر
روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" گزارش میدهد که بر اساس آمار برگرفته از ۱۵ ایالت در آلمان، میزان مرگ و میر در روزهای داغ بین ۲۳ ژوئیه و نهم اوت در سال گذشته بالا رفته و نسبت به سال ۲۰۱۷ بیش از هشتهزار نفر افزایش یافته است.
در تابستان سال ۲۰۱۸ تنها در ایالت بادن ـ وورتمبرگ حدود دوهزار نفر به دلیل پیامدهای ناشی از گرمای هوا جان خود را از دست دادند. هفت و نیم درصد از حدود ۲۶هزار فوتی ماههای تابستانی ژوئن، ژوئیه و اوت بر اثر گرما جان سپردهاند.
بهویژه سالمندان بر اثر گرما در معرض ناراحتیهای قلبی ـ عروقی و اختلالات جسمانی ناشی از تشنگی قرار میگیرند.
در تابستان ۲۰۰۳ در گرمایی که در طول قرن بیسابقه بود نزدیک به دوهزار و ۷۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. در تابستان ۲۰۰۶ و ۲۰۱۵ نیز حدود دوهزار نفر در فاصله ماههای ژوئن و اوت بر اثر گرما جان باختند.
نظر شما